Chaire: Ayurveda en Yoga

Riemke de Groot, 053-4347340, contact

AYURVEDISCHE MASSAGE (ABHYANGA) PRAKTISCH:
Planning: Een afspraak duurt 1,5 tot 2 uur. Een eerste afspraak wordt altijd telefonisch gemaakt, daarna kunt u ook via mail of internetplanner afspreken. Meestal kunt u op korte termijn terecht, ook 's avonds of in het weekend. Maak een afspraak zo dat u na afloop tijd hebt om thuis te ontspannen.Bij voorkeur gaat u pas na enkele uren douchen.
De massage: Na het intakegesprek gaat u op de massagetafel liggen, toegedekt door warme doeken. Eerst wordt de achterkant van het lichaam gemasseerd, daarna het hoofd, dan de voorkant en tot slot het gezicht. Als u niet gemakkelijk kunt liggen wordt de massage deels zittend, deels liggend op de zij uitgevoerd. U bent bij voorkeur geheel ontkleed, schaamstreek en bilnaad blijven steeds bedekt door een doek. Indien gewenst kunt u een onderbroek aanhouden (wegwerpbroekjes zijn in de praktijk aanwezig). Na de massage krijgt u een kop kruidenthee aangeboden.
En verder: Draag kleding die gemakkelijk te wassen is. Graag voor de massage thuis douchen en geen bodymelk, make-up, haarlak of sieraden gebruiken. Neem een goed wasbare doek of sjaal mee om het hoofd en de kraag van uw jas te bedekken en beschermen.
Frequentie Geadviseerd wordt om ongeveer zes keer per jaar een preventieve Ayurvedische massage te ondergaan, bij ziekte of klachten komt u vaker. Bij elke behandeling zal advies gegeven worden over een voor u wenselijke frequentie.

KORTE MASSAGE: Hoewel een volledige massage altijd de voorkeur heeft biedt Chaire ook een kortere massage: de totale afspraak duurt dan ongeveer een uur, de massage zelf 30 minuten.

VOEDINGSCONSULT PRAKTISCH:
Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. We nemen een uitgebreide vragenlijst door, over uw klachten, eetgewoonten, spijsvertering en daginvulling. Ook wordt uw pols gevoeld en uw tong bekeken. Aan de hand hiervan maken we een behandelplan en ontvangt u adviezen die zijn afgestemd op uw situatie. We zoeken naar wat in uw levenspatroon haalbaar en uitvoerbaar is. Voorbeelden van adviezen: bepaalde kruiden gebruiken bij het koken of als thee, bepaalde voeding op een ander tijdstip nemen of warm in plaats van koud eten of drinken. Sommige voeding kan afgeraden of juist aangeraden worden. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe voeding uw klachten beinvloedt en wat het effect van de adviezen kan zijn. U bepaalt uiteindelijk zelf wat u wel en niet op wilt volgen. U blijft verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid, Ayurveda is een wegwijzer.

De adviezen ontvangt u uitgebreid beschreven per mail (of indien gewenst per post) binnen enkele dagen thuis. Als u daarover nog vragen hebt kunt u die per mail stellen. Na een paar weken of maanden komt u voor een vervolgconsult. Hierin kunnen adviezen bijgesteld worden of verder verdiept. U kunt net zo vaak voor een vervolgconsult komen als wenselijk of noodzakelijk is. Het is ook mogelijk om dan samen Ayurvedisch te koken en te eten. Wanneer ik mijzelf niet voldoende deskundig acht om u te behandelen zal ik u doorverwijzen naar een Ayurvedische collega of naar uw huisarts.

UBTAN PRAKTISCH:
Planning: Een Ubtan pakking duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief thee na afloop. De eerste afspraak met een nieuwe cliënt maak ik altijd telefonisch. Meestal kunt u op korte termijn terecht, ook 's avonds of in het weekend. Maak een afspraak zo dat u na afloop de tijd hebt om thuis te ontspannen. Bij voorkeur gaat u pas na enkele uren douchen.
De behandeling: U draagt tijdens de behandeling een onderbroek (er zijn indien gewenst wegwerponderbroeken in de praktijk aanwezig). Het hele lichaam wordt licht ingeolied en daarna ingesmeerd met de Ubtan- modder pasta. U wordt gewikkeld in folie en toegedekt met warme dekens. U krijgt het warm en gaat zweten, waardoor de heilzame modder tot diep in de weefsels kan inwerken. Ondertussen wordt uw gezicht gemasseerd. Na ongeveer 30 minuten wordt de modder met warm water afgewassen. Terwijl u warm toegedekt nog blijft liggen worden tot slot uw voeten gemasseerd. En verder: Neem een schone onderbroek mee voor na de behandeling. Neem bij koud weer iets mee om het hoofd te bedekken na de behandeling, vooral als u op de fiets bent gekomen.

Prijslijst
terug naar Ayurveda pagina
terug naar overzicht
Opgeven voor de nieuwsbrief (ongeveer 5x per jaar)